Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, soslu, yerelması, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması



Malzemeler :


• 500 gr yer elması

• 2 adet portakal(suyu

• 1 adet kuru soğan

• 1 çay bardağı zeytin yağ

• 1 adet havuç

• 1 çaykaşığı toz şeker

• 1,5 tatlı kaşığı tuz




Hazırlanışı :

Yerelmalarını soyarız Soyduktan sonra doğrarız Su içerisine koyarız Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız Yerelmalarının yanına koyarız


Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz


Şeker tuz ilaveedip 15 dk kısık ateşte pişmeye bırakırız

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.