![]() |
Zeytinyağlı Sebze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı SebzeZeytinyağlı Sebze Tarifi - Zeytinyağlı Sebze Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sebze Malzemeleri Zeytinyağlı Sebze Gerekli Malzemeler: Soğan (1 adet) Kabak (1 adet) Patates (1 adet) Havuç (1 adet) Çeri domates (5-6 adet) Un (1 çorba kaşığı) Sarı biber (1 adet) Kırmızıbiber (1 adet) Dolmalık biber (1 adet) Brokoli (300 gr) Karnabahar (1/2 adet, küçük) Zeytinyağı (1 su bardağı) Yumurta sarısı (1 adet) Limon suyu (1/2 çay bardağı) Su (8 su bardağı sıcak su) Tuz ve toz şeker Tencereye 5 su bardağı sıcak suyu dökün ![]() ![]() ![]() 300 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağını dökün ve kızdırın ![]() ![]() ![]() Bu sırada 1 adet kabağı, kabuklarını soymadan, göbeğinden ayırın ve kabakları jülyen biçiminde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğradığınız tüm sebzeleri tencereye ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terbiyenin hazırlığı: Yarım çay bardağı limon suyu ve 1 adet yumurtanın sarısını bir kapta iyice çırpın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|