Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ayvalı KerevizZeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeleri Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler: 2 adet kereviz 2 adet ayva 2 adet havuç 1 adet kuru soğan Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su Hazırlanışı: Soğan ince kıyılır Yarım çay bardağı tencereye zeytinyağı konur, ısınınca soğan eklenir, sararana kadar kavrulur Üzerine soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış ayva katılır 5 dakika sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış havuç eklenir Kısık ateşte ayva yumuşayana kadar pişirilir Kerevizler soyulur, bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde dilimlenir Üzerine limon suyu sürülür Kerevizler geniş tabanlı bir tencereye dizilir, 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir Orta ateşte, kapaklı olarak kervizler yarım pişirilir Daha sonra kereviz dilimlerinin ortalarına ayvalı karışım paylaştırılır Üzerine şeker ve tuz serpilir Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir Ateşten alınır, üzerine kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur |
|