Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, tahinli, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Tahinli Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Tahinli Kabak



Zeytinyağlı Tahinli Kabak Tarifi - Zeytinyağlı Tahinli Kabak Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Tahinli Kabak Malzemeleri




Zeytinyağlı Tahinli Kabak


1 kg kabak

1 adet soğan

2 adet domates

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 çay bardağı tahin

3 diş sarımsak (ezilmiş)

Yarım limon

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

2 çorba kaşığı zeytinyağı


Kabakların kabukları kazınır, bir kaç parçaya kesilir Tencereye yağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirlir Üzerine kabak atılır Kabak 5 dakika kadar çevrilir Sonra rende domates ve tuz ilave edilir Kapak kapatılır, yumuşayana kadar pişirilir, ateşten alınır Tencerede soğuyunca üst malzemesi güzelce karıştırılır Kabak servis tabağına konur, üzerine tahinli sos gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.