Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, filizi, turşusu

Asma Filizi Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Filizi Turşusu



Malzemeler


* Yarım kilo asma yaprağı filizi

* 3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke

* 4 diş sarmısak

* 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak

* 1 tatlı kaşığı rezene

* 1 çorba kaşığı şeker

* Kalın tuz

* Sızma zeytinyağı

Yapılışı


Asma yaprağı filizlerini yıkayıp, iyice süzün yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın Kevgirle çıkarıp, süzün

Paslanmaz çelik tencerede, sirkeyle şekeri ısıtın, karıştırın, saplarını, sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın

Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup, sarmısak, rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu, serin bir yerde bir yıl saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.