Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
konservesi, vişne

Vişne Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Konservesi



Malzemeler:

3 kilo vişne
Şurubu için:


3 kavanoz soğuk su

15 kavanoz şeker
Yapılışı


Önce şekerli şurubu hazırlanır Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır Altı kapanır

Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanırİstenirse çekirdekleri çıkarılır

vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır

Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur

Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin)Böylece pastörize edilmiş olunur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.