Zahter Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zahter TurşusuDağ Kekigi Turşusu - Zahter Turşusu Yapımı - Turşu Yapımı Malzemeler: 3 demet taze zahter 2 bardak zeytinyağı 1 kaşık biber salçası 10 diş dövülmüş sarımsak 3 limon suyu 2 kaşık tuz Yapılışı: Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüyoruz Ben 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçte Zeytinyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza dolduruyoruz Ertesi günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale geliyor Uzun süre buzdolabında bu şekilde muhafaza edebiliriz Acı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz
|
|
|
|