Zahter Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zahter TurşusuDağ Kekigi Turşusu - Zahter Turşusu Yapımı - Turşu Yapımı Malzemeler: 3 demet taze zahter 2 bardak zeytinyağı 1 kaşık biber salçası 10 diş dövülmüş sarımsak 3 limon suyu 2 kaşık tuz Yapılışı: Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüyoruzBen 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçteZeytinyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza dolduruyoruzErtesi günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale geliyorUzun süre buzdolabında bu şekilde muhafaza edebilirizAcı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz |
|