![]() |
Turşular - Lahana Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşular - Lahana TurşusuLahana Turşusu Malzemeler: 1 Adet orta büyüklükte lahana 1 kilo serke 10 Diş sarmısak Yeteri kadar su ve tuz Hazırlanışı: Turşu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz lahana kullanılır ![]() Önce lahananın dış yapraklarını temizleyin ![]() Lahananın dip tarafını oyup koçanını çıkartın ve lahanayı dörde bölün ![]() Bir bıçakla lahanaları kıyın ![]() ![]() Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın ![]() Üzerine bir tahta veya küçük bir tepsi yerleştirin, tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyup (mesala su dolu bir tencere) 6-7 saat bekletin ![]() Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha hazır olur ![]() Sarmısakları ayıklayıp, tuz ile birlikte dövün ![]() Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp turşu yapacağınız zamana kadar bekletin ![]() Lahanaları silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza yerleştirin ![]() İyice bastırmak için bir ağırlık koyun ![]() Hazırladığınız sarmısaklı tuzlu sirkeyi lahanaların üzerine dökün ![]() Lahamaların üstünü kapatacak kadar su ilave edin ![]() 10 gün içinde, zaman zaman suyunu savurduğunuz turşunuz hazır olur ![]() Turşuyu daha çabuk yapmak için daha önceden biraz haşla***** aynı işlemi yaparsanız, 2 gün içinde yenecek duruma gelir ![]() Arzu eden sirkeye kırmızı biber de katabilir, içine limon dilimleride koyabilir ![]() Ayrıca renginin penbe olmasını istiyorsanız içine bir miktar kıyılmış mor lahana da koyabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|