![]() |
Dil Peynir Konserve |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Peynir KonserveDil Peynir Konserve Tarifi - Dil Peynir Konserve Nasıl Yapılır - Dil Peynir Konserve Malzemeleri Saf koyun sütüyle yapılır ![]() ![]() Teleme mayalandıktan 2 saat sonra tıpkı diğer peynirlerde olduğu gibi özel peynir bıçaklarıyla önce üçer santimlik karelere, daha sonra birer santimlik karelere kesilerek suyundan ayrılması temin edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda peynir suyu 80 derece sıcaklık elde edilinceye kadar kaynatılır yüze çıkan peynir tanecikleri bir kepçeyle alınarak lor peyniri yapılır ![]() Suda artık peynir kalmadığına kanaat getirildikten sonra tezgâh üzerine olgunlaşmaya bırakılan ve sabun kalıbı hâlinde kesilmiş olan peynirler birbuçuk santim kalınlığında ve beş santim enliliğinde ekmek dilimleri hâlinde ince ince kesilerek teker teker bu kaynar suya atılarak yumuşatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece tam kıvamında haşlanan peynirleri güzelce yoğurup hamur hâline getirdikten sonra tezgâh üzerine yufka açar gibi bir - birbuçuk santim kalınlığında açarak beş santim enliliğinde ve cetvel şeklinde temiz bir tahta parçasının yardımıyla dilim dilim kesmeli ![]() ![]() Dil peyniri tuzsuz peynirdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dil peyniri tam yağlı ve hâlis koyun sütünden yapıldığı için çok lezzetlidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|