Sarmısak Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısak Turşususarımsak turşusu - sarımsak turşusu nasıl yapılırMalzeme : Yarım kilo sarmısak, 1 su bardağı sirke 1 silme yemek kaşığı kaya tuzu, 1-2 sap kereviz yaprağı, 3-4 sap dereotu Yapılışı : Sarmısakların kabuklarını ayıklayın Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısaklann ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletinSarmısak Turşusunu tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın alıntı |
Sarmısak Turşusu |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısak Turşususoğan ve sarımsak turşusuUygun nitelikteki hammadde çeşitleri kullanılmalıdır (Soğan için küçük, arpacık soğanlar turşu için uygundur) Hammaddeler taze iken sökülür İşletmeye gelinceye kadar bozulmadan muhafazaları için sapları biraz üstten kesilmelidir Soğanlar bütün olarak sarımsaklar ise dilimlerine ayrılarak kabuklarından temizlenir Daha sonra dirileştirmek için bir gece temiz suda bekletilir Turşuya işlemek için soğan veya sarımsaklar tuzlu suda bir dakika kadar haşlandıktan sonra soğutularak kavanozlara yerleştirilir ve aralarına dere otu sapı veya yaprakları konur Üzerine % 5'lik sirkeli salamura ilave edilerek en üst kısma asma veya defne yaprağı konur ve kavanozun kapağı kapatılır 15 dakika kaynar suda pastörize edilerek olgunlaşması için bir müddet beklendikten sonra tüketime sunulur alıntı |
|