Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, konservesi

Erik Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Konservesi



erik konservesi nasıl yapılır - konserve erik - hangi eriklerin konservesi olur - konserve yapılacak erik çeşitleriSarı İtalyan, tatlı can ve Bekiroğlu gibi sert dokulu eriklerin konserveleri yapılabilir


Erikler bol suyla iyice yıkanır Sonra ya 1-2 dakika haşlanır veya kabukları toplu iğneyle delinir Sonra kavanozlara sıkıca doldurulur


Ekşi eriklerin üzerine koyu, tatlı eriklerin üstüne ise orta koyuluktaki şurup kaynar kaynar dökülür


Bıçakla ka vanozlardaki hava çıkarılır, ağızları temiz bezle silindikten sonra kapakları kapatılır


Pastörizasyon kazanmdaki kaynar suya oturtulacak yarım litrelik kavanozlar 25 dakika, bir litrelikleri 30 dakika pastörize edilir


Yukarıda anlatıldığı biçimde pastörize kazanından çıkarılıp soğutulur, maşa veya vidalı bilezikleri çıkarılır, etiketlenir ve depoya kaldırılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.