Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, haşlama, patlıcanlı, turşu

Patlıcanlı Biberli Haşlama Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Biberli Haşlama Turşu



Patlıcanlı Biberli Haşlama Turşu Tarifi - Patlıcanlı Biberli Haşlama Turşu Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Biberli Haşlama Turşunun Yapılışı
Malzemeler


3 adet patlıcan

6 adet çarlistan biber

isteğe göre sarımsak

sirke malzemenin üstünü örtecek kadar

1 talı kaşığı tuz


Yapılışı:


patlıcanları alacalı soyuluyor 4 e bölünüyor yarım parmak uzunluğunda kesılıyor bıberler tohumları cıkartılıp aynı uzunlukta kesılıyor üzerini örtecek kadar su bir fiske tuz ile haşlanıyor sarımsak tuz ile dövüldükten sonra sirke ilave ediiyor hasladığımız patlıcan biberler sirkenin içine ilave ediliyor tuz ve sirkesini kişinin kendi isteğıne göre ayarlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.