Ekşili Turşu Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Turşu Nasıl Yapılıryöresel turşu tarifi - maraş yöresi ekşili turşu - patlıcan turşusu - etli biber turşusu - maraş turşusuMalzemeler: 3-4 tane orta boy patlıcan 7-8 tane etli yeşil biber 3-4 diş sarımsak 1 tutam nane 1 yemek kaşığı ekşi akıdı Yapılışı Biberler ayıklanıp istenilen boyda doğranır Patlıcanlar da doğranıp üzerine sıcak su ve tuz ilave edilerek haşlanır ![]() Daha sonra soğuk suda yıkanır ![]() Diğer tarafta sarımsaklar ezilip üzerine ekşi, nane ve tuz ilave edilip sulandırılır Hazırlanan patlıcan, biber içine atılıp 1 saat bekletildikten sonra servise hazırlanır alıntı |
|
|
|