![]() |
Ustasından Turşu Kurmanın Sırları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ustasından Turşu Kurmanın SırlarıTurşu kurulacak sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olması gerektiğini belirten Tevfik Tutan, turşu kurmak için naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi ![]() Serin ve karanlık olmalı Turşuların kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmesi gerektiğine işaret eden Tutan, şunları kaydetti: Cam kavanoz veya pet şişe "Turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu eksilen su zamanla turşu suyunun kokmasına neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() Tutan, açıldıktan sonra hava alan turşunun lezzetinde zamanla azalma meydana gelebileceğini belirterek, turşunun kısa sürede tüketilebilecek miktarda kurulması gerektiğini söyledi ![]() |
![]() |
![]() |
|