![]() |
Domates Turşusu Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Turşusu Nasıl Yapılırdomates turşusu tarifi - yeşil domates turşusu - domates turşusunun püf noktalarıMalzemeler: Domates, tuz, sarımsak Tarifi: Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur ![]() Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir ![]() ![]() Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir ![]() Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|