![]() |
Turşu Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Yapımında Dikkat Edilecek HususlarTurşular - Konserveler - Turşu Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar - Turşu Yapmanın Püf Noktaları İyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir ![]() ![]() ![]() Turşu yapımında sebzeler, %4-5 tuzlu suda ekşimeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salamura hazırlanırken; %8 tuzlu su yapmak için; 80 gr ![]() ![]() ![]() Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir ![]() %10 tuzlu su hazırlamak için 100 gr (veya 6 yemek kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir ![]() Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz ![]() Sebze Seçerken; Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin ![]() ![]() ![]() ![]() Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin ![]() Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|