![]() |
Karışık Turşu Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık Turşu Nasıl Yapılırturşu tarifleri - turşu nasıl yapılır - karışık turşu yapımı ![]() Malzemeler 1 ![]() 2 ![]() 3 kg yeşil domates 3-4 baş sarmısak 1 adet orta boy lahana 1 adet ayva 2-3 adet havuç Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Tarif Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayınız ![]() Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyunuz ![]() Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin ![]() Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştiriniz ![]() Salamura suyunu 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayınız ![]() Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltınız ![]() Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletiniz ![]() Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayınız ![]() Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyiniz ![]() Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletiniz ![]() Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir ![]() Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|