Ringa Salamurası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ringa SalamurasıRinga Salamurası Tarifi - Ringa Salamurası Nasıl Yapılır - Ringa Salamurası Malzemeleri RİNGA SALAMURASI 1 yemek kaşığı bayır turpu ezilmiş kırmızı biberlerle karıştırın Bu karışımı 12 ringa balığı (bulamazsanız, tirsi balığı) filetosuna sürün 100 g sarı çarliston biber ve 3 - 4 salatalık turşusunu şerit halinde kesin, bunları da filetoların üstüne koyun Filetoları sarın, kürdanlarla tutturun Ruloları yüksekçe bir kavanozun içine dizin 300 ml sirke, 3 çeyrek litre su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 - 3 yemek kaşığı kara ve beyaz biber taneleri, 1 - 2 yemek kaşığı hardal taneleri, 4 defne yaprağı ve 3 - 4 dilim limon ile birkaç dakika kaynatın Soğuduktan sonra sosu balık filetoların üstüne dökün Kavanozu buzdolabına kaldırın ve birkaç gün bekletin Yaklaşık 2 hafta taze kalacaktır |
|