06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançuezli Salata Sosu
Ançuezli Salata Sosu Tarifi - Ançuezli Salata Sosu Nasıl Yapılır - Ançuezli Salata Sosu Malzemeleri
Gerekli malze me: 4 kişilik salata için 200 gr tere yağı 100 gr zeytinyağı, 150 gr sar mısak, 100 gr ançuez, 2 çorba kaşığı sirke, tuz, mantar, 2 çorba kaşığı şe- kersiz krem şantiyi
Sarmısağı ince ince kıyın Ançuezi fileto olarak satın ahnışsanız küçük parçalara bölün Tuzlu almış iseniz, önce bol suda yıkayın, kıymıklarını temizleyin, sonra kesin Çukur bir kabın içine sarmısak, ançuez, tuz, tere-yağ ve zeytinyağını koyun; çok düşük ateş üzerine oturtun Yarım saat kadar bu düşük ateşte yavaş yavaş pişirin Bu arada hazırladığınız sosun kızarmağa başlaması, sarımsağın da beyazlığını kaybetmemesi gerekir Aksi halde ateşi daha da fazla kısın Pişme süresince sık sık ve yavaş yavaş karıştırın Sirkeyi ekleyin, on dakika daha pişirin Sonunda kremayı ekleyin, isterseniz ince ince kesilmiş mantarları sirke ile beraber sosun içine koyun Ateşi kapatınca sosu, önceden iyice ısıtılmış bir kabın içine dö-kün Bu sos, rendelenmiş kereviz, havuç lahana salataları ile yenir Bu sosu tereyağsız da yapabilirsiniz
|
|
|