![]() |
Balık Velutesi (Ana Sos) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Velutesi (Ana Sos)Malzemeler 1 kg çiğ balık kılçığı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 soğan 1 havuç 1 dal kekik 2 adet defne yaprağı 1 dal kereviz dalı yapılışı Balık suyu için tercih edilmesi gereken çiğ balık kılçıkları şunlardır: Kalkan, dil, dülger, mezgit, levrek, mercan ve nahoş koku salmayan diğer deniz balıkları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım çorba kaşığı tereyağı ile bir çorba kaşığı una karıştırarak, biraz kavurun ve soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf noktası -Balık suyunun kaynama süresi 20 dakikayı geçmemelidir ![]() ![]() -Kaynama süresi kısa olduğundan kaynama esnasında pek fazla su kayıp olmadığından, baştan fazla su koyup balık suyunun kalitesini düşürmemelidir ![]() ![]() -Gerektiği gibi yapılmış bir balık suyu soğuduğı zaman jöleleşmelidir ![]() -Velutenin beyaz olması için meyanenin beyaz olması gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|