Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, sosu

Beşamel Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Sosu



Malzemeler

500 gr süt veya et suyu
3 çorba kaşığı un (3 dolu kaşık)
50 gr margarin
Çok az tuz ve karabiber






Yapılışı

Margarini kısık ateşte eritip, cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edin Unu, yağ ile birlikte renk değiştirmesine fıesat vermeden, kaşıkla devamlı karıştırarak kavrun Kavurmayı yeterli gördüğünüz andan itibaren, kaşık kaşık süt veya et suyu ilave edin(Karıştırmaya ara vermeyin Önceleri macun gibi olan beşamel sos, sütü ilave ettikçe yumuşak düzgün bir sos haline gelir Sütü az veya çok koyarak kullanılacağı yere göre sosun koyuluğu ayarlanır Özelliği sosun içinde hiç pürüz ve topak bulunmayan şekilde hazırlanmasıdır
Bu sos bir çok sosun temelini oluşturduğu gibi çorbalarda da lezzet ve kıvam vermek için kullanılır)


Afiyet Olsun!?

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.