![]() |
Alman Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman SosuMalzemeler (1 lt ![]() 800 mi tavuk velutesi (un ve yağı kavur, tavuk suyu ekle) 4 adet yumurta sarısı 50 gr ![]() 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 400 mi tavuk suyu 50 gr ![]() 200 mi çiğ krema 1 adet limon (suyu) Yapılışı: Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tavadaki karışımın 1/3'ü kalıncaya kadar dibini tutmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin ![]() ![]() Sosa önce margarini, sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin ![]() ![]() Not: Bu sos tavuk yemeklerinde kullanılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|