![]() |
Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye SosMALZEMELER 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş) 3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal) 3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası) 3 yemek kaşığı soya sosu 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Eğer arzu ederseniz; 1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır ![]() HAZIRLANIŞI 6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir ![]() Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım ![]() Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım ![]() Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim ![]() Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir ![]() Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|