![]() |
Tereyağı Siyah |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağı SiyahGerekli Malzemeler : 180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı 3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) 4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Hazırlanışı: Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz ![]() Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız ![]() ![]() Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|