Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, sarımsaklı

Sarımsaklı Havuç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Havuç



Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı - Sarımsaklı Havuç Malzemeleri

malzemeleri


* Yarım kilogram havuç

* 3 baş soğan

* 1 baş sarımsak

* 2 çay bardağı zeytinyağı

* 1 yemek kaşığı un

* 1 su bardağı et suyu

* 1 demet maydanoz

* 1 yemek kaşığı kırmızı biber

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* Tuz


Sarımsaklı havuç tarifi


1 Havuçları yıkayıp kazıdıktan sonra, yuvarlak dilimler halinde doğrayın

2 Bir tencereye zeytinyağı dökün ve ateşe sürün

3 Zeytinyağı kızdıktan sonra dilimlenmiş havuç ve soyularak çentilmiş soğanı içine atın Devamlı karıştırarak 15 dakika müddetle kızartın Zeytinyağı kafi gelmezse bir çay bardağı su ilave edin

4 Sarımsakları soyduktan sonra havanda ezerek tencereye atın Un ilave edip karıştırın

5 Et suyunu tencereye dökün İyice karıştırın Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu ekleyin 10 dakika sonra ateşten kaldırın

6 Sofraya getirmeden önce, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.