Sarımsaklı Havuç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı HavuçSarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı - Sarımsaklı Havuç Malzemeleri malzemeleri * Yarım kilogram havuç * 3 baş soğan * 1 baş sarımsak * 2 çay bardağı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı un * 1 su bardağı et suyu * 1 demet maydanoz * 1 yemek kaşığı kırmızı biber * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz Sarımsaklı havuç tarifi 1 Havuçları yıkayıp kazıdıktan sonra, yuvarlak dilimler halinde doğrayın 2 Bir tencereye zeytinyağı dökün ve ateşe sürün 3 Zeytinyağı kızdıktan sonra dilimlenmiş havuç ve soyularak çentilmiş soğanı içine atın Devamlı karıştırarak 15 dakika müddetle kızartın Zeytinyağı kafi gelmezse bir çay bardağı su ilave edin 4 Sarımsakları soyduktan sonra havanda ezerek tencereye atın Un ilave edip karıştırın 5 Et suyunu tencereye dökün İyice karıştırın Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu ekleyin 10 dakika sonra ateşten kaldırın 6 Sofraya getirmeden önce, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin |
|