Bezelyeli Jambonlu Sos |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Jambonlu SosBezelyeli Jambonlu Sos Tarifi - Bezelyeli Jambonlu Sos Nasıl Yapılır - Bezelyeli Jambonlu Sos İçin Gerekli Malzemeler malzeme: 80 gr jambon 400 gr taze bezelye ya da beş çorba kaşığı konserve bezelye 80 gr tereyağı ya da 50 gr yağ 50 gr krema maydanoz Yapılışı: Taze bezelyeleri ayıklayarak 1/4litre suda bir saat kadar pişirin İçine biraz da maydanoz koyun Konserve bezelye kullanacaksanız, kutudan çıkardıktan sonra birkaç kere bol su ile yıkayın Tereyağını bir tencereye koyun, küçük ateşte eritin, küçük küpler şeklinde kestiğiniz jambon parçaları ile bezelyeleri içine atın, buzdola-bının dışında tutarak ısıttığınız ılık kremayı da üzerlerine akıtın ve düşük a-teşte birkaç dakika pişirin Sosu ısıtılmış bir kaba koyarak, isterseniz üzerine rendelenmiş kaşer peyniri ekin Bu sos çeşitli et yemekleri ile söğüş etlerle, makarna ve benzeri yemeklerle yenir |
|