Et Ve Domates Suyu Küpleri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ve Domates Suyu KüpleriEt ve Domates Suyu Küpleri Tarifi - Et ve Domates Suyu Küpleri Nasıl Yapılır - Et ve Domates Suyu Küpleri Malzemeleri Malzeme Listesi Et ve Domates Suyu Küpleri Nasıl Yapılır? Et Suyu Küpleri İçin: 1 Kuzu ya da dana ilikli kemiği tencereye koyup üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edin 2 Herhangi başka bir baharat eklemek istiyorsanız arzunuza gore karabiber taneleri ve defne yaprağı ekledikten sonra kaynayana dek harlı atete daha sonra kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın 3 Eğer su azalırsa bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz 4 Tenceredeki et suyu oda sıcaklığına geldikten sonra kemiğin iliğini de çıkararak suya ilave edin Kemik parçaları kalmaması için süzgeçten süzerek bir cezve yardımı ile buz küplerine doldurun Bunun için tek kullanımlık poşetleri kullanabilirsiniz 5 Hazırladığınız küpleri derin dondurucuda dondurarak daha sonra kaynayan yemek ya da çorbalarınızın içine buzunu çözdürmeden atarak kullanabilirsiniz 6 Dilerseniz tavuk göğsü kaynatıp soğutarak da aynı şekilde et suyu küpleri yapabilirsiniz Domates Küpleri İçin: 1 Domatesleri rendeleyerek ya da blender yardımı ile öğüterek tencereye alın 2 Domatesleri kaynattıktan sonra 10 dakika kadar kaynatarak soğumasını sağlayın 3 Kaynadıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyerek buzluk kaplarına doldurun 4 Dilerseniz domates püresini kaynatmadan da buz kaplarına doldurarak derin dondurucuya atabilrisiniz Eğer kaynatırsanız daha koyu kıvamlı püre elde etmiş olursunuz Not: Çorbalar, pilavlar ve bir çok yemekte tek kullanımlık domates ve etsuyu küplerinizi evde hazırlayarak, bebek ve çocuk yemeklerinde de kullanabilirsiniz Domates kış mevsiminde yaz mevsimindeki lezzetini kaybeder Domates küpleri sayesinde kışın da nefis çorbalar yapabilirsiniz Afiyet Olsun |
|