Sebzeli Kelebek.:. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kelebek.:.malzemeler 350 Gr kelebek makarna(yoksa fiyonk) 1 Adet tavuk göğsü 2 Adet dolmalık biber 4 Adet domates 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 30 Gr tereyağı 2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 Diş sarmısak Tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın Bir tencerede 30 gram tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarmısak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edin Bu arada makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün Süzgece koyup bir kere soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün Sos tenceresine ilave edip 2 dakika karıştırarak birlikte pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|