![]() |
Nar Ekşili &Amp; Biberli Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nar Ekşili &Amp; Biberli Bezelye![]() Malzemeler: *1 kg ![]() ![]() *2 büyük patates (küçük küpler halinde doğranmış) *1 büyük havuç (küçük küpler halinde kesilmiş) *2 büyük kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp ince şeritler halinde kesilmiş) *2 büyük yeşil biber (çekirdekleri çıkarılıp ince şeritler halinde kesilmiş) *2 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış) *2 orta boy domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış) *3-4 diş sarımsak (ezilmiş) *1,5 çay bardağı zeytinyağı *1 yemek kaşığı nar ekşisi *1 yemek kaşığı limon suyu *2 yemek kaşığı domates salçası (ya da 1 küçük kutu domates püresi) *1,5 su bardağı su *2 kesme şeker *Tuz, karabiber, pulbiber Yapılışı: *Taze bezelye kullanacaksanız bezelyeleri ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() *Zeytinyağını derin ve geniş bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsakları yumuşayana kadar kavurun ![]() ![]() *Domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun ![]() *Bezelyeleri ilave edip karıştırın ve bir süre daha kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() *Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dk, bezelyeler iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin ![]() ![]() *Tereyağlı ve şehriyeli pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|