![]() |
Fettet Mekduz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fettet Mekduzarap yemeği - kıymalı patlıcan - patlıcan dolması - soslu patlıcanMALZEMELER: 1 kg küçük patlıcan Yarım kg az yağlı kıyma 1 çorba kaşığı sadeyağ 1 çorba kaşığı çam fıstığı 5-6 dilim ekmek Malzemeler: 1 ![]() Yarım kg domates 2-3 adet soğan 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı koruk suyu veya 1 adet limon 2 ![]() 1 çorba kaşığı yoğurt 4-5 çorba kaşığı tahin 2-3 diş sarımsak 3 adet limon (limon suyu) HAZIRLANIŞI: Patlıcanları alacalı soyup yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosun hazırlanışı: Halka halinde doğradığınız soğanı hafifçe kavurun, üzerine rendelenmiş domates ve bir kaşık domates salçası ilave edin ![]() ![]() Tahinli sosun hazırlanması: Limon suyu, tahin, 1 çorba kaşığı yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nedim Atilla alıntı |
![]() |
![]() |
|