Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçte, ispanak, mantarlı, tavuklu

Güveçte Mantarlı Tavuklu İspanak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Mantarlı Tavuklu İspanak



Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak - Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak Tarifi



Malzemeler :

Yarım kilo ıspanak

Yarım kg mantar

1 tavuk göğsü

1 soğan

2 diş sarımsak

Sıvıyağ

Tuz, Karabiber

Beşamel Sosu İçin

1 tepeleme çorba k söke un

2 su b süt

Tuz

Karabiber

Muskat

Sıvıyağ

Hazırlanışı

Ocağın üzerine iki tava alalım ikisine de sıvıyağ ekleyemelim Birinci tavada soğan ve sarımsak sotelemiş üzerine tavuk ve mantar ilave edip soteleyelim


ikinci tavada ise doğranmış ıspanakları soteleyelim İkisi de sotelenince bir araya alalım


Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurmaya başlayın Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyerek tuzunu, baharatını ve muskatını ekleyip çırparak pişirin


Ispanaklı tavuğu minik güveç kaplarına alın Üzerine beşamel sosu paylaştırın Kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılış 190 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.