Enginar Karnıyarık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar KarnıyarıkEnginar Tarifi - Karnıyarık - Enginar Karnıyarık Nasıl Yapılır Malzeme - 6 adet enginar - 3 yemek kaşığı Sana yağı - 250 g kıyma - 1 adet kuru soğan - 2 adet sivri biber - 1 adet havuç - 2 adet domates - 4 diş sarımsak - 2 su bardağı et suyu - 1 su bardağı bezelye - ½ demet maydanoz - Tuz ve karabiber - Üzeri İçin: - 3 adet domates Hazırlanışı 1 Harcı İçin:Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın Domatesleri küp küp doğrayın![]() 2 Kuru soğanları piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyın![]() 3 Havucun kabuğunu kazıyıp, tavla zarı gibi doğrayın![]() 4 Bezelyeleri önceden haşlayın Dereotunu kıyın![]() 5 Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, kıymayı kavurun Kıyma kavrulup suyunu çekince içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 6 Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivribiberleri, havuçları, domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurun![]() 7 Enginarları yayvan bir tencereye dizip, içlerini harç ile doldurum Daha sonra üzerlerine bezelyeleri serpip, etsuyunu gezdirip, dereotunu serpin![]() 8 En son olarak üzerlerine ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri koyup, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis edin![]() alıntı |
|
|
|