İspanak Borani |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak BoraniIspanak Borani Tarifi - Ispanak Borani Nasıl Yapılır - Ispanak Borani Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Kilogram Ispanak * 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ * 3 Diş Sarımsak * 2 Su Bardağı Yoğurt * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber * 1 Çay Kaşığı Tuz Ispanak Borani Nasıl Yapılır? 1 Ispanak yapraklarını köklerinden kesip bol suda bir iki kere iyice yıkayın ve eliniz ile kalın olacak şekilde iki veya üç parçaya ayırın 2 Tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya parçalanmış ıspanak yapraklarını atın ve 10 dakika kadar, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve süzülmesi için süzgece alıp bir kenarda bekletin 3 Tavaya sıvı yağı koyun, kuru soğanı yemeklik veya küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda bir iki dakika kavurun Üzerine haşlanmış ıspanakları ve tuzu ilave edip 10 dakika kadar kavurmaya devam edin Kavrulduktan sonra soğuması için bekletin 4 Derin bir kasede yoğurt ile dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın Üzerine kavurduğunuz ıspanakları ilave edip iyice harmanlayın ve servis tabağına alın 5 Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve hafif olacak şekilde kızdırın, üzerine kırmızı toz biberi döküp karıştırın 6 Sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz biberli sosu servis tabağındaki ıspanakların üzerine bolca gezdirin ve servis yapın |
|