Sebze Güveç Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Güveç Nasıl Yapılırfırında güveç - fırında sebze güveci - sebzelerle güveçMALZEMELER: 200 gr taze fasülye (dolu bir avuç kadar) 2′şer tane kabak, patlıcan, patates ve sivribiber 3 iri domates 20 tane arpacık soğan 5-6 diş iri kıyılmış sarımsak 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik 1 çay bardağı sıcak su zeytinyağı YAPILIŞI: Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin İstediğiniz büyüklükte doğrayın Diğer sebzeleri de küp doğrayın (çok küçük olmasınlar) Güveç kabına ya da benim gibi bir fırın tenceresine en alta fasülye en üste sivribiber ve domates gelecek şekilde sebzeleri kat kat dizin Sıcak suyun içinde salçayı eritin, baharatlarını aktın Sebzelerin üzerine dökün En üste istediğiniz kadar zeytinyağı gezdirin Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın 200 dereceli fırına verin Sebzelerin pişmesine yakın üzerindeki folyoyu çıkartın, sebzeleri karıştırın ve üzeri kızarana kadar fırında tutun alıntı |
|