Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, göbeği

Enginar Göbeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Göbeği



Mornay Salçalı Enginar Göbeği - Enginar Nasıl Yapılır - Enginar Yemeği - Enginar Tarifi - Enginar Nasıl Pişirilir


Kullanılacak malzeme


(6 kişi için):


12 çok körpe enginar,

1/2 litre süt,

50 gram un,

200 gram çiğ krema,

50 gram rendelenmiş gravyer peyniri,

100 gram tereyağı,

3 yumurta,

1 limon,

yeteri kadar tuz,

50 gram rendelenmiş kaşer peyniri


Yapımı :


Bir kabın içine limonlu soğuk su koymalı Körpe enginarların sadece göbeğini alıp dış yapraklarını atmalı Göbeğin tüylü yerlerini kazıdıktan sonra enginarların göbeklerini dörde veya beşe bölüp limonlu suya atmalı Bütün enginarların temizlenmesi sona erince bir tencereye bol su ve tuz koyup kaynatmalı Tuzlu su kaynamaya başlayınca enginar parçalarını limonlu sudan çıkarıp akarsuda yıkamalı ve kaynar suya atıp haşlamalı

Enginarlar haşlanınca suyunu süzüp bir kenara koymalı


Bir tavaya 30 gram margarin yağı koyup eritmeli Yağ eriyince haşlanmış enginar parçalarını içine atmalı ve bir süre kavurarak sote etmeli Bir tatlı kaşığı margarin yağıyle bir pyrex kabı yağa bulamalı Sonra bu kaba sote edilmiş enginar parçalarını düzenli bir biçimde yerleştirmeli Beri yanda yumurtaları katı olarak haşlayıp soğuk suda tuttuktan sonra kabuklarını ayıklamalı, dilim dilim doğramalı ve enginar parçalarının üzerlerine yaymalı Bu işler olurken bir kuşaneye 30 gram yağ koyup eritmeli Yağ eriyince bunu tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar serpip yağa yedirmeli Yağlı unu, rengi hafifçe değişinceye kadar kavurmalı Unun rengi değişmeye başlarken karıştırmaya ara vermeden kaynamış sütü sicim gibi ince akıtarak bu yağlı una yedirmeli


Karışımı beş dakika kadar karıştırarak pi-şirmeli Sonra karıştırmaya ara vermeden çiğ kremayı katmalı ve bunu da iki dakika kadar pişirmeli Bu sürenin sonunda hep karıştırmaya ara vermeden rendelenmiş kaşer peynirini ve kalan margarin yağını katmalı Yumurtalı enginarların üzerine rendelenmiş gravyer peynirini serpiştirdikten sonra hazırlanmış olan mornay salçasını döküp yaymalı ve pyrex kabı kızgın fırına sokup beş dakika kadar gratine etmeli Bu süre sonunda pyrex kabı sofraya götürüp servis yapmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.