![]() |
Gözbebeği Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözbebeği Enginarenginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği nasıl yapılır - enginar pişirme tarifi - zeytinyağlı enginar Malzeme: 4 ad ![]() 12 ad ![]() 2 ad ![]() 1 ad ![]() 2 ad ![]() 150 gr ![]() 80 gr ![]() 40 gr ![]() 80 gr ![]() 20 gr ![]() Tuz Dereotu Yapımı: Bir kabın içinde su, un, limon suyu konup karıştırılır ![]() ![]() Daha sonra bir tencereye alınan enginarların içine, parmak doğranmış havuç, patates ve arpacık soğanlar konur ![]() Üstüne zeytinyağı, unlu, limonlu su, tuz, şeker ilave edilip pişirilip, soğumaya alınır ![]() Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınıp, mayonezle ketçap karıştırılıp üzerine dökülerek dereotu ile süslenip servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|