Enginar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
EnginarEnginar Tarifi - Enginar Nasıl Yapılır - Enginar Malzemeleri Enginar malzemeleri * 4 adet enginar * 1 limonun suyu * Tuz * Nane * 1 limon * 1 çay bardağı zeytinyağı Enginar tarifi Enginarın dış yapraklarını ayıklayın Temizleyin İç kısımlarının tüylerini çıkartın Bir kabın içine suyu koyup, limon suyunu da ilave edin Enginarları bu suda yıkayın Sudan çıkartıp fazla suyunu alın Yayvan bir tencereye enginarları, sapları yukarı gelecek şekilde yerleştirin Tuzu ve zeytinyağını koyup, limon halkaları ile süsleyin Tencerenin kapağını kapatıp pişirin Ateşten indirmeden 10 dakika önce naneyi de ilave edin Enginarları ters çevirerek servis tabağına alın Her enginarın üzerine bir dilim limon ve bir tutam nane yerleştirip soğuduktan sonra servis yapın Afiyet olsun |
|