Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabaş, graten, patates

Alabaş Patates Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabaş Patates Graten



Alabaş Patates Graten Tarifi - Alabaş Patates Graten Nasıl Yapılır - Alabaş Patates Graten Malzemeleri


Alabaş Patates Graten


4 kişilik

MALZEME

3 küçük alabaş,

500 g patates,

3 soyulmuş soğan,

150 g sucuk,

200 g Emmental peyniri,

tuz,

taze öğütülmüş karabiber,

250 g süt,

125 g krema,

2 yumurta,

tatlı kırmızı biber,

3 çorba kaşığı galeta unu,

2 çorba kaşığı tereyağı


1 Alabaş ve patatesleri soyarak yıkayın ve dilimleyin Soğanı ve sucuğu da dilimleyin

2 Düz bir cam fırın kabını yağlayın Alabaş, sucuk, soğan ve patates dilimlerini kat kat dizin (alt ve üst katlarda patates olmalı) Her katın üstüne rendelenmiş peynir serpiştirin, tuz ve karabiber katın

3 Sütü, krema ve yumurta ile karıştırın, tuz ve kırmızı biber katın Sütü patateslerin üstüne dökün Kalan peyniri galeta unu ile karıştırıp serpiştirin, tereyağını eritip üzerine gezdirin

4 Fırını 200 derecede (gazlı fırın 3) ısıtın, kalıbı sürün, yakl 45 dakika pişirin

5 Pişme süresinin yarısında kalıbı folyo ile örtün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.