Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, iki, püreli, sultani

İki Püreli Sultani Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Püreli Sultani Bezelye



İki Püreli Sultani Bezelye Tarifi - İki Püreli Sultani Bezelye Yapılışı - İki Püreli Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - İki Püreli Sultani Bezelye Malzemeleri

725 g sultani bezelye (İçsiz taze bezelye)

Kimyonlu havuç püresi:

125 g havuç (kazınıp 5 mm 'lik halkalar halinde doğranmış)

bir tutam kimyon

bir çorba kaşığı beyazpeynir

2 tatlı kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi

bir tutam tuz

bir tutam beyazbiber

Naneli bezelye püresi:

3 arpacık soğanı (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı

350 g taze iç bezelye (ya da 125g dondurulmuş iç bezelye)

1/2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze nane

1 çorba kaşığı beyazpeynir

2 tatlı kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi

bir tutam tuz


Derin bir kaba sultani bezelyeleri koyup üstlerine bir çaydanl+k kaynar su dökün Hemen süzgeçte süzdürüp,

soğuk akar su altına tutun (böylece bezelyeler haşlanacak;, ama diri kalacaktır) Soğuk suyla iyice yıkanan taze bezelyeleri, sularının iyice süzülmesi için süzgeçte bir kenara bırakın

Havuç püresini hazırlamak için, havuçları bir tencereye boşaltıp, üstlerini örtecek kadar soğuk su dökgn Kimyonu serpip, tencereyi ateşe oturtarak havuçları iyice yumuşayana kadar (15 - 20 dakika) kaynatın Tencereyi ateşten alıp, havuçları delikli bir kepçeyle bir kaba çıkarın Kaynama suyunu yeniden ateşe oturtup, tencerede yalnızca bir tatlı kaşığı su kalana kadar harlı ateşte kaynatın Tencereyi ateşten alıp, birtatlı kaşığı kaynama suyu ile haşlanmış havuçları blendıra koyarak (pürenin yumuşak olması isteniyorsa, havuçları önce çok ince gözenekli süzgeçten geçirin) karıştırın (püre çok sulu olmuşsa, bir tavaya konup, çok kısık ateşte tutularak yavaş yavaş koyulaşması sağlanabilir) Blendırdaki püreye beyazpeynir, ufalanmış ekmekiçi, tuz ve beyazbiberi katıp, yeniden karıştırdıktan sonra püreyi geniş bir kâseye boşaltarak bir kenara bırakın

Sultani bezelyeleri geniş bir servis tabağına dizip, havuç püresini çok ince ve düz uçlu bir pastacı enjektörüyle (ya da sıkma torbasıyla) 18 sultani bezelyenin her birinin tam ortasına uzunlamasına sıkın Bezelye püresi için de, aynı işlemleri havuç yerine iç bezelyeler ve naneli bezelye püresi malzemesiyle tekrar edip, bezelye püresini, geri kalan 18 sultani bezelyenin tam ortasına sıkın Tabağı' buzdolabına kaldırıp, iki püreli sultani bezelyeleri soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.