![]() |
İki Püreli Sultani Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Püreli Sultani Bezelyeİki Püreli Sultani Bezelye Tarifi - İki Püreli Sultani Bezelye Yapılışı - İki Püreli Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - İki Püreli Sultani Bezelye Malzemeleri 725 g sultani bezelye (İçsiz taze bezelye) Kimyonlu havuç püresi: 125 g havuç (kazınıp 5 mm 'lik halkalar halinde doğranmış) bir tutam kimyon bir çorba kaşığı beyazpeynir 2 tatlı kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi bir tutam tuz bir tutam beyazbiber Naneli bezelye püresi: 3 arpacık soğanı (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı 350 g taze iç bezelye (ya da 125g dondurulmuş iç bezelye) 1/2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze nane 1 çorba kaşığı beyazpeynir 2 tatlı kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi bir tutam tuz Derin bir kaba sultani bezelyeleri koyup üstlerine bir çaydanl+k kaynar su dökün ![]() soğuk akar su altına tutun (böylece bezelyeler haşlanacak;, ama diri kalacaktır) ![]() ![]() Havuç püresini hazırlamak için, havuçları bir tencereye boşaltıp, üstlerini örtecek kadar soğuk su dökgn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sultani bezelyeleri geniş bir servis tabağına dizip, havuç püresini çok ince ve düz uçlu bir pastacı enjektörüyle (ya da sıkma torbasıyla) 18 sultani bezelyenin her birinin tam ortasına uzunlamasına sıkın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|