Kırmızı Biberli Barbunya Fasulyesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Biberli Barbunya FasulyesiKırmızı Biberli Barbunya Fasulyesi Tarifi - Kırmızı Biberli Barbunya Fasulyesi Nasıl Yapılır - Kırmızı Biberli Barbunya Fasulyesi Malzemeleri 750 gr sığır eti (kuşbaşı doğranmış) 450 gr domates (kabukları soyulmuş) 450 gr kuru barbunya fasulyesi (önceden ıslatılmış) 2 çorba kaşığı rafine yağ 1 diş sarımsak 1 soğan (ince doğranmış) 1 dolmalık kırmızı biber (beyaz kısmı ve tohumları çıkarılmış, yuvarlak şeritler halinde kesilmiş) 1 sivri biber (tohumları çıkarılıp kıyılmış) yada 1 çorba kaşığı acı kırmızı biber (ince kıyılmış) 60 gr (1/2 su bardağı) un 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Unu bir tabağa koyup, etleri una buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyiniz ![]() Büyük bir tencerede yağı kızdırıp içine sarımsağı atınız; 4-6 dakika devamlı karıştırarak, pembeleşinceye kadar kızartınız Delikli kepçeyle sarımsağı yağdan alıp atınız![]() Doğranmış soğanları tencereye koyup, arada sırada karıştırarak, 5-7 dakika pembeleşinceye kadar kızartınız Karıştırmaya devam ederek kırmızı dolmalık biberi, sivri biberi yada acı kırmızı biberi ekleyip, 2 dakika daha pişiriniz Unlanmış etleri tencereye atıp, çevirerek 4-6 dakika, hafifçe pembeleşinceye kadar pişiriniz![]() Domates, barbunya fasulyeleri, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırınız Ateşin altını kısıp, arada sırada karıştırarak 1,5 saat, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alınız, yemeği bir kaşıkla, ısıtılmış servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis ediniz ![]() Not: Kırmızı biberli barbunya fasulyesi Meksika'nın ulusal yemeklerindendir
|
|
|
|