Patlıcan Sufle |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Suflepatlıcanlı sufle nasıl yapılır - patlıcan suflesi tarifi - labneli sufleMalzemeler 1 adet patlıcan 1 adet kabak 200 gr labne peyniri 3 çorba kaşığı krema 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı mısır unu Tuz – Karabiber Garnitür için: Yarım çay bardağı sirke 5 çorba kaşığı şeker 1 adet yeşil elma 1 adet dolma biber 1 tatlı kaşığı hardal Tarifi Mikser ile labne peyniri ve kremayı iyice çırpalım Küp kesilmiş kabak ve patlıcanları ekleyip karıştıralım Mısır unu ve yumurta ekleyip biraz daha çırpalım Tuz, karabiber ekleyip sufle kaplarına pay edelim Bir tepsiye su doldurup sufle kapları bu suyun içine yerleştirelim Su sufle kaplarının yarısını geçmesin Kapların ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp 180° fırında 30 dakika pişirelim Garnitür için bir tencerede sirke, şeker ve hardalı karıştırarak pişirelim Rendelenmiş yeşil elma ve uzun doğranmış dolmalık biberi ekleyip 15 dakika pişirelim Sufle ile birlikte servis yapalım |
|