Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patates, taze, tereyağlı

Tereyağlı Taze Patates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Taze Patates



patates yemeği tarifleri

Malzemeler


* 7-8 adet taze patates

* 2-3 yemek kaşığı tereyağ

* 1 tatlı kaşığı biberiye

* tuz

Hazırlanışı


1 Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice yıkanır

2 Yıkanan patatesler küp küp doğranır

3 Yapışmaz bir tavaya patatesler konulur

4 Biberiye ve tuz eklenir

5 Üzerine tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde serpiştirilir

6 Ocak orta hararetteki ateşte açılır

7 Tavanın ağzı kapatılıp zaman zaman karıştırmak suretiyle yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişirilir

Notlar


* Tavanızın kapağı yoksa çok kısık ateşte pişirin ya da yağ sıçratmaya engel olmak için kullanılan teller de aynı vazifeyi görebilir

* Sık sık karıştırın ki dışı kızarmadan önce içi tamamen pişsin

* Biberiye yerine başka baharatlar kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.