Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, karnıbahar, kıymalı, soslu

Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar



Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar tarifi - sebze yemekleri
Malzemeler:


* 1 Adet Karnıbahar

* 250 Gram Kıyma

* 1 Adet Yemeklik Soğan

* 1 Adet Havuç

* 1 Yemek Kaşığı Salça

* 3 Su Bardağı Süt

* 2 Yemek Kaşığı Un

* Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

* Üzerine Kaşar Peyniri Rendesi


Başka bir lezzetle tekrar sizlerleyim


Beşamelli karnıbahar favorilerim arasında Bu ara çok sık yapıyorum


Çocuklarımın da afiyetle yediği, göze ve mideye hidap ettiği için çok seviyorum


Yapmayanlar varsa mutlaka denesin

Hazırlanışı:


1 Karnıbahar haşlanır

2 Soğan, havuç, kıyma ve salça beraber kavrulur

3 Haşlanmış karnıbahar fırın kabına yerleştirilir

4 Pişmiş olan kıyma karnıbaharın üzerine yerleştirilir

5 Başka bir tencerecede un ve yağ kavrulur, süt ilave edilir

6 Beşamel sos hazır olduktan sonra kıymanın üzerine dökülür

7 Kaşar peyniri de üzerine ilave edilip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.