![]() |
Sebzeli Çerkez Tavuğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Çerkez TavuğuSebzeli Çerkez Tavuğu Tarifi - Sebzeli Çerkez Tavuğu Yapılışı - Sebzeli Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır - Osmanlı Sebzeli Çerkez Tavuğu - Osmanlı Sebze Yemekleri 1-1,5 kg'lık tavuk (temizlenip, tüyleri ütülenmiş) 1 pırasa (püskülü ve yeşil kısmı kesilip alınmış) 1 havuç (hafifçe kazınmış) 1 küçük kereviz (hafifçe kabuğu soyulup 4'e bölünmüş) 1 soğan 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı tuz 20 su bardağı su 2 dilim ekmeğin içi 1/2 su bardağı süt 250 gr ceviz içi (iki kez çekilmiş) 4 ceviz içi (ikiye bölünmüş) 1/2 kahve kaşığı kırmızı biber Büyük bir tencereye 20 bardak su, tavuk, pırasa, havuç, kereviz, soğan, defne yaprağı ve 1 çorba kaşığı tuzu koyarak harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için bir kapta ekmek içini sütle ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun derisini ve kemiklerini ayıklayınız; parçalarını ince olarak dilimleyip servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Not: Çerkez tavuğunu, tavuğu sonunda 1 su bardağı tavuk suyuyla yeniden ısıtıp suyunu süzdürerek ve üstüne sosunu çok az ısıtıp dökerek, sıcak olarak da servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|