Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, göbeği, suflesi

Enginar Göbeği Suflesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Göbeği Suflesi



fransız usulü enginar suflesi - enginar göbeği nasıl pişirilir - enginar göbeği suflesi nasıl yapılırMalzemeler:


60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ

1+1/4 su bardağı süt

1 kahve kaşığı tuz

5 tane - karabiber

1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

2 çorba kaşığı krema

60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri (rendelenmiş)

6 enginar göbeği (ayıklanıp haşlanmış yada konserve)

4 yumurtanın sarısı

5 yumurtanın akı


Tarifi:


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız 6 su bardaklık bir sufle kabını 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayınız Sufle kabardığında kaptan taşmasını önlemek için bir yağlı kağıdı, kabın üstünden 5 cm yukarda duracak biçimde kabın kenarına dıştan çepeçevre bağlayınız Artan 4 çorba kaşığı tereyağı büyük bir tencerede hafif ateşte eritiniz Tencereyi ateşten indirip unu tahta bir kaşıkla karıştırarak katınız


Tencereyi yeniden ateşe oturtup sürekli karıştırarak, 2 dakika pişiriniz Tuzu, biberi ve hindistancevizini ekleyiniz İyice karıştırınız Sütü azar azar sürekli karıştırarak katıp kaynatınız Karıştırmaya ara vermeden 2 dakika sos, koyulaşana kadar kaynatınız Enginar göbeklerini büyük bir kaseye koyup bir çatalla iyice eziniz Hazırladığınız peynirli-kremalı karışımı ve yumurta sarılarını katıp iyice karıştırınız


Yumurta aklarını orta boy bir kasede kar haline gelene kadar çırpınız Çırpılmış yumurta akından bir çorba kaşığı alarak büyük kasedeki enginarlı karışıma karıştırınız Kalan yumurta akını üstüne döküp bir spatula ile hafifçe karıştırınız Kasedeki karışımı sufle kabına boşaltmız (Karışım kabın 2/3'ünü kaplamalıdır) Sufle kabını fırının orta katına sürüp sıcaklığı biraz (190°C) azaltarak 35 dakika pişiriniz


(Sufle piştiğinde üstü kahverengi olmalı ve kaptan 5-6 cm taşmalıdır Pişip pişmediğini anlamak için ortasına ince bir bıçak batırilır; pişmişse bıçak temiz çıkar) Enginar göbeği suflenizi fırından alıp hemen servis ediniz


Not: Yanında cips yada yeşil salata ile servis edebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.