Bezelyeli Hindi Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Hindi GüveçBezelyeli Hindi Güveç Tarifi - Bezelyeli Hindi Güveç Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri İçindekiler: 500 gr Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 800 gr taze bezelye (ayıklanmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan (ince kıyılmış) 1 adet kesmeşeker 1 adet orta boy domates (küp doğranmış) 200 ml su 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 100 gr un 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı su (soğuk) 2 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş) 1/2 demet nane (ince kıyılmış) Zeytinyağını ısıtıp, soğanı katın Orta ateşte karıştırarak yumuşayıncaya kadar 2-3 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek , et ve şekeri katın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak daha pişirin Ayrı bir tencerede bezelye ve domatesin yarısını karıştırın, üzerine suyu ekleyip 10 dak pişirin Etleri katıp harmanlayın, güveç veya fırın kabına yerleştirin Üzerine dereotu ve kalan domatesi serpin Un ve tereyağını ince ekmek kırıntısı görünüm alıncaya kadar robottan geçirin Su, peynir, nane ve tuzu katıp hamuru toplayın Üzerini streçleyip en az 30 dak buzdolabında dinlendirin Dinlenen hamuru, güveç kabının ağzından biraz daha geniş açın ve kabın ağzını hamurla kapatın Üzerine fırça ile zeytinyağı sürün Önceden ısıtılmış 180°C fırında hamur altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20-25 dak pişirin Sıcak sevis yapın |
|