![]() |
Bezelyeli Hindi Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Hindi GüveçBezelyeli Hindi Güveç Tarifi - Bezelyeli Hindi Güveç Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 800 gr taze bezelye (ayıklanmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan (ince kıyılmış) 1 adet kesmeşeker 1 adet orta boy domates (küp doğranmış) 200 ml su 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 100 gr un 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı su (soğuk) 2 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş) 1/2 demet nane (ince kıyılmış) Zeytinyağını ısıtıp, soğanı katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencerede bezelye ve domatesin yarısını karıştırın, üzerine suyu ekleyip 10 dak ![]() ![]() ![]() ![]() Un ve tereyağını ince ekmek kırıntısı görünüm alıncaya kadar robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamuru, güveç kabının ağzından biraz daha geniş açın ve kabın ağzını hamurla kapatın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180°C fırında hamur altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20-25 dak ![]() ![]() Sıcak sevis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|