Karışık Sebze Kızartması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Sebze Kızartmasısebze kızartması tarifi - karşık sebzeli kızartma nasıl yapılır - kızartma tarifi Karışık sebze kızartması malzemeleri 3 kabak 3 havuç 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 2 yumurta 1 su bardağı mısır un Yarım su bardağı galeta unu Kızartmak için Sıvıyağ Tuz Karabiber Karışık sebze kızartması hazırlanışı Havuçları temizleyin Kabakların uç kısımlarını kesin Biberleri temizleyin Hazırladığınız sebzeleri 1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin Tuzlu suyu tencerede kaynatın Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin 2 dakika bekleyip kabakları ekleyin Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın Sebzeleri önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Servis yapın |
|