![]() |
Mantarlı Kereviz Fırında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Kereviz Fırında![]() Malzemeler 1 büyük boy kereviz (soyulmuş,dörde kesilmiş) 1 adet sıkılmış limon 200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş) 1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş) 2 adet doğranmış çarliston biber 100 gr sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 100 gr rendelenmiş kaşar Beşamel sosun malzemesi: 100 gr un 600 gr süt Yeterince tuz 1 adet yumurta sarısı Yemeğin Tarifi Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın ![]() Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun ![]() ![]() Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|