Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, patlıcan

Fırın Patlıcan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın Patlıcan



Fırın Patlıcan tarifi - Fırın Patlıcan yapilisi

Malzemeler

• 2 tane orta boy patlıcan

• 200 ml zeytin yağı

• 4 tutam ekmek kırıntısı

• 3 diş sarımsak

• 2 tutam ayıklanmış maydanoz

• 300 gr dilimlenmiş patates

• 300 gr dilimlenmiş sakız

• 4 tane orta boy kabukları soyulmuş, ince dilimlenmiş domates

• 100 gr siyah zeytin

• 150 ml su

• Tuz ve biber

Tarif


Patlıcanları yıkayıp 1`er cm lik büyüklükte doğrayın Doğranmış patlıcanların üzerine tuz serpip 30 dakika dinlenmeye bırakın ve daha sonra suyla durulayın


Toprak çömleği yağlayınız ve ekmek kırıntısının yarısını, sarımsakları ve maydanozu ilave ediniz Bunların uzerine patlıcanları, patatesleri, sakızı ve domatesleri düzgün bir şekilde yayın Tuz ve toz kırmızı biberi serptikten sonra en üste de bir sıra domates yayın Zeytinyağını suyla karıştırıp yemeğin üzerine azar azar dökün


Tekrar tuz ve toz biber ilave serpip maydanoz ve sarımsak ekleyin Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1 saat yemeği fırında 150 C de pişirin Toprak çömlekte, fırından çıkardığınız şekliyle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.