![]() |
Kabak Kalye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Kalye Tarifikabak kalyesi Malzemeler Kabak:500gr(jülyen) Havuç:200gr(jülyen) Soğan:400gr(piyaz doğranmış) Pirnç:80gr Sızma zeytin yağı:250ml Tuz:35gr Portakal suyu:1 bardak(naturel) Şeker:25gr Yağlı kağıt Hazırlanışı Doğranmış soğanımızı tenceremizin dibine yerleştirelim onun üstüne havuçlarımızı , sonra kabaklarımızı ve şekerimizi ekleyelim ![]() Tuzumuzu sıvı yağımızı ve bir mıktar su ekledikten sonra bir bardak portakal suyu ekleyip üzerlerine yağlı kağıdı örtüp tabağı ters çevirip üstne koyalım ve tekrar yağlı kağıdı serip tencerenin kapağını kapatalım ve çok ama çok kısık ateşte 45 dakika pişirelim ![]() Soğuduktan sonra dolaba atın ve iyice soğuduktan sonra yağlı kağıtları alıp bol limon sıkıp yiye bilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|